19 Nisan 2013 Cuma

Otobandaki Hayvan Kazalari

Bir kac hafta önce arkadasimla birlikte Schweinfurt`a gezmeye gittik. Otobandan gecerken arkadasim bana bir köprü göserdi, köpru otobanda olan hayvan kazalarina karsi insaa edilmis. Köprünün üstü tamamen dogal yani üzerinde bitkiler yetisebiliyor. Yol boyunca da kenarlara tel örgüler cekilmis ki hayvanlar mecburen o köprüyü kullansinlar diye. Iste Almanya`yi sevmeye basladim.
Sadece bu da degil, ilk geldigimde evlerin pencerelerinde merdivenler görüyordum. Kedilerin daha rehat evden cikip dolasmalari icin. Ah ne duyarlilik! degil mi? bize göre duyarlilik ama onlara göre olmasi gereken, zaruriyet. Evinizde beslediginiz yada her hangi bir hayvana kötü davrandiginizda bizdeki gibi bir durumla karsilasmaniz imkansiz, agir ve caydirici cezalari var. 
Bizim ülkemizin de bu duruma gelmesi cok zor degil. Yeterki biz farkinda olalim yeterki kendimizi o hayvanlarin yerine koyalim. Bu güne kadar bizim ülkemizde hangi devlet adami bu konularda ciddi calismalar yapmis ki. Hayvanlara iskence etmenin onlari oldürmenin hic bir cezasi yok, bu ne kadar dogru. Bir insana iskence etmekle bir hayvana iskence etmek arasinda ki far ne olabilir ki.!
Altta ki videoyu da oradan gecerken cektim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder